tiistai 3. marraskuuta 2015

Piknikkiä ja kävelylenkkiäOn niin outoa, että täällä nää päivät ja viikot menee ihan sairaan nopeesti, vaikka ei oikeestaan tee mitään. En vieläkään ikinä tiedä, mitä vastaisin, kun multa kysytään, mitä mä teen mun vapaa-aikana. Tavallaan en mitään, mut aina kuitenkin jotain! Vieläkään ei oo tullu sellasta tylsyyttä vastaan, ja vieläkin on paljon asioita joita olin valmistautunu tekemään, mutta joita en oo tehny (kuten espanjan opiskeleminen päivisin... en oo ees avannu mun kirjoja).

Melkeen kaks viikkoa sitten oltiin jo kauan suunnitellulla piknikillä koko Daganzo-poppoon kanssa. Kuvassa piknikin antimet ei näytä kovin esteettisiltä - sehän on aina se tärkein piknik-kuvissa... Voi johtua esimerkiksi siitä, että meijän piknikin tärkein elintarvike oli neljä pizzaa, jotka oltiin lämmitetty Allylla ja sen jälkeen pakattu slaisseina erittäin tiiviisti folioon ja kahteen rasiaan. Mutta sisäinen kauneus oli tälläkin kertaa tärkeempi kuin ulkoinen, ja ah ei tarvinnut kyllä ton piknikin jälkeen syödä kotona ♥Viime perjantaina taas käytiin Roosan kanssa kävelyllä, taas kerran noilla pelloilla ja kukkuloilla. Käveltiin sen verran, että päästiin näkemään hienot näkymät aina Madridiin asti! Oli muuten taas sen verran kuuma, ettei yhtään kyllä tuntunut olevan kaks päivää marraskuuhun...

Lauantaina oltiin ekaa kertaa katsastamassa Madridin keskustan yöelämä. Oltiin kahestaan Roosan kanssa eikä kumpikaan ollut siis ollut aikasemmin, mutta selvittiin! Oli kyllä kivaa, vaikka tietty paljon kalliimpaa ja muutenkin "hankalampaa" kun esim. Álcalassa, kun piti maksaa sisään, jonottaa yms. Riippuu tietenkin ihan paikasta minne menee, mutta me pyörittiin siinä Solin eli "ydinkeskustan" ympärillä, eikä me ainakaan löydetty paikkaa, minne ois päässy maksamatta sisään. Eikä muutenkaan kyllä menty yhteenkään paikkaan silleen ite, vaan aina sisäänheittäjien avustuksella - minkä todettiinkin olevan kaikista helpointa, koska ei niitä paikkoja muuten oikeen ees löydä, kun ne saattaa olla sellasilla syrjäsillä sivukaduilla. Sisäänheittäjiltä saa myös aina jonkun lippusen tms, jolla esim. 10 euroa maksamalla pääsee sisään plus yhen juoman ja shotin tms.

Hyvä ilta oli, ja ollaan myös ihan superylpeitä että löydettiin tapa, jolla tulla keskustasta Daganzoon aamulla, ilman että tarvii odottaa yheksään asti ekaa bussia - nimittäin juna! Junalla Álcalaan ja sieltä lähteekin eka bussi jo 7:15 - olin siis samaan aikaan sängyssä kun viikko sitten Álcalasta tullessa, vaikka nyt tulin Madridin keskustasta! Ja siltikään ei ees lähetty mitenkään aikasin, vaan kuuden jälkeen, kun paikka oli mennyt kiinni. Me myös mentiin Madridiin tällä kertaa Álcalan kautta junalla, ja se junamatka oli ehkä hulluin mitä oon ikinä kokenut - voitte vaan kuvitella junan _täynnä_ (ja kun sanon täynnä, tarkotan etten oo oikeesti ikinä ollut niin täydessä junassa) espanjalaisia Halloweenina, ja lähes kaikilla sama määränpää. Se huuto, kun vihdoin saavuttiin kyseiselle asemalle, oli kuin missäkin futismatsissa maalin jälkeen, ja sen jälkeen kaikki rynni niistä ovista ulos ja kunnon ihmismeri vaan juoksi asemalla. Se näky pisti naurattamaan, enkä kyllä vähään aikaan unohda sitä. Miten niin espanjalaiset on juhlakansaa?

Onerva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti